Een dagje Drent!

Het is maandag en omdat de baas naar de Maasvlakte moet, gaat om 5 uur de wekker! Het grut wordt ook wakker en ze mogen naar buiten om te ‘lossen’. Hooguit 10 minuten! Binnen staat inmiddels in het restaurant de standaard met de twee bakken klaar, gevuld met brokken. Ze krijgen als toetje een schaal met warme geitenmelk. Niet dat ze dat misschien nog nodig hebben, maar ze vinden het zo lekker.

De smerigste kranten worden vervangen en dan mogen ze weer gaan slapen of wat ze dan ook van plan zijn. In ieder geval gaat het licht uit, want Soof en ik gaan ook nog terug tot klokke zeven.

Dan begint de dag opnieuw met naar buiten gaan. We blijven buiten tot kwart voor acht. Wie dan binnen nog wat brokken wil eten die mag dat, want de bakken staan er nog. Helaas geen melk, maar water staat er altijd. Zo’n brok moet tenslotte zwemmen. Dan is het weer snurken! Ik hevel ze over naar een bench, zodat ik de boel in de speeltuin kan verschonen. Geen overbodige luxe!!!img_1805Ayla en Jytka

img_1806Figo (die eigenlijk geen zin had) Lobke en Toffe.

Ze slapen tot 8.45 en dan gaan ze weer mee naar buiten. Altijd wordt er weer geplast en gepoept. Ze  vermaken zich verder prima!

Half 10 hoor ik de buizerd en ga deurwaarts. Oorlogje spelen tot 10 uur!

Daar wordt een pup moe van! Hallelujah! 😉Het blaffen van Sophy maakt ze om 11 uur wakker. Hopsa naar buiten tot half 12. Dan is het zwembad aan de beurt. (Ze laten uiteindelijk het brokje liggen, omdat het naar de bodem is gezakt).

Om 12 uur vlees met brokken (ik snap nog steeds niet dat ze het allemaal op konden) nog even lossen na het laden en met buikjes errug rond valt er weer een hoop te slapen.img_1807en uit te buikenimg_1808Tussendoor wordt Figo wakker. Mooie kans om het zwembad extra onder zijn aandacht te brengen.

Dan kiest hij kauwstokje voor zijn geld….img_1809….maar alleen wakker is ook niks en hij kruipt lekker bij zijn broer en zusjes 💤💤💤💤

Kwart over twee is bijna iedereen opeens wakker. Dus daar gaan we weer. Hekje open, voordeur open, sanitaire stop en weer spelen. Het is of ze er nooit genoeg van krijgen.

Kwart over drie naar binnen, de eersten gaan eerst uit stelen en Japie pesten. Toen ik ze allemaal binnen had (voor het fluitje zijn ze oostindisch doof, tenzij ze honger hebben) heb ik ze in de speeltuin getild voor een kort zwembad-intermezzo….

….en daarna 💤💤💤👍💤💤💤

Rond half vijf zijn ze er weer. Ze gaan iets voor zichzelf doen! Kwart voor vijf gaan ze lopen en dat betekent……NAAR BUITEN. We blijven daar niet lang, het regent en waait! Dan geef ik ze liever hier binnen de vrijheid! Redelijke oppervlakte (gang, kamer, keuken en hal) moeten ze maar tevreden mee zijn.

Bij half zes weer terug in de speeltuin. Kleine heftige vete tussen Jytka en Lobke. De anderen komen op de herrie af en het is klaar! Daarna likken ze allemaal elkaars snoet en de rust is weergekeerd. Wat een communicatie! Als ik naar de werpkist loop om de brokken neer te zetten komen ze aanstormen. Maar brokken…nee, daar hebben ze geen trek in. Dan niet! Nu slaapt het grut en de tijd is 17.35 😀

Rond half zeven worden ze rustig wakker. Dan toch nu de brokken! Maar nee! geen trek! Het verbaast me niet. Vanmiddag hebben ze zich behoorlijk te goed gedaan.

Ze spelen nu rustig met elkaar in de werpkist. Als ze op de kranten dreigen te gaan plassen bedenk ik me dat ze inderdaad nodig naar buiten moeten. Daar gaan we! Gelukkig ligt er ook een paraplu in de gang! Het wordt een ommetje van een kwartiertje. Nu eten ze wel wat brokken! Dan begint het uitdagen. Het ritueel van iedere avond. Het is 19.00 uur 😀

Bijna begint het journaal en de rust is weergekeerd! Hoef ik de volumeknop tenminste niet te gebruiken. Kwart over negen zijn ze wakker en gaan we naar buiten. Sophy wordt belaagd en ze mogen toch weer bij haar drinken. Nog even matten in de werpkist en dan zullen ze zo wel gaan slapen. Maar nee….

10 uur tijd voor pap! Half 11 ze slapen. Welterusten!img_1837

6 gedachten over “Een dagje Drent!

    • Graag gedaan. Ik was hierdoor eigenlijk zelf verbaasd hoe druk je er eigenlijk mee bent. Vreemd wel. Maar het is me een volk! Heel speciaal!

      Like

  1. Wat een leuk verslag, compleet met filmpjes en foto’s. Dat matten rond 19u vond ik grappig, dat is hier met de kinderen vaak net zo! Het is inderdaad een flinke dagbesteding, hopelijk gaan jullie ze straks niet te erg missen… Wij tellen flink af, nog 3 nachtjes slapen.. Tot zaterdag!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s