Nestje 2017 Sophy x Quibus

Na uitgebreid zoeken naar een geschikte reu, hebben wij gekozen voor Quibus, om de volgende redenen:

  • De combinatie van eigenschappen Sophy – Quibus  sprak ons zeer aan, want we wilden ook zelf een teefje houden als de dekking lukte.
  • We wilden een ervaren dekreu, waarvan we de resultaten konden inschatten aan de hand van de nest foto’s en keur verslagen.
  • De stamboom had voldoende “oude drenten” in zich, zonder te resulteren in een hoge inteelt coefficient.

Sophy en Quibus hadden een duidelijke klik met elkaar, en dat konden we tijdens de kennismaking al merken. Dat resulteerde dan ook in een natuurlijke dekking.

Op zaterdagmiddag 7 januari 2017 was het dan zover, de bevalling zette in en er werden 5 pups geboren (2 reutjes en drie teefjes). Uit dit nest hebben we Jytka gehouden (2e van links)

De pups groeiden op in de huiskamer, hier wachten ze op de pap die er aankomt.
(achteraan Jytka, van links naar rechts: Ayla, Toffe, Lobe en Figo)

En…lekker buiten spelen

Omdat we (en alle pupmensen ook) erg benieuwd waren om te zien hoe de honden zich ontwikkelen, hadden we op 16 juli 2017 een “Terugkomdag”. Dan zie je ze weer in het echt, in plaats van foto’s.
(van links naar rechts: Lobke, Figo, Jytka, Sophy, Toffe en Ayla)

Alle details over onze zoektocht, de kennismaking en de resultaten kunt u teruglezen in onze blog. Deze is zodanig ingericht dat de oudste berichten onderaan staan. Bovenaan vindt u het pijltje “volgende” om door de blog te navigeren.
Hier is het startpunt van de blog van dit nestje.